Tuinsafari Hilversum

Je wilt je tuin graag natuurrijker inrichten. Maar hoe doe je dat?

Maak een zwerftocht langs Hilversumse groene tuinen. Bel aan, raak in gesprek en inspireer elkaar om je tuin (nog) natuurrijker te maken. Onderweg kom je van alles tegen: bloemen, vlinders, vijvers, een sedumdak, eetbare tuin, moestuin, slimme regenton en nog veel meer. Je bepaalt zelf de route en komt gegarandeerd op plekken waar je nog nooit bent geweest.

Beginnen je groene vingers te springen? Kom dan langs bij LOKAAL want we hebben iets speciaals voor je: biodiverse inheemse plantjes, gekweekt door Martin Stevens / Wolverlei. Deze (soms zeldzame) krachtplantjes dragen bij aan de Gooise soortenrijkdom.

Natuurlijk wil je die plantjes wel verwennen. Wat dacht je van ‘Wormenthee?’ Dat is het gouden elixer dat de tijgerwormen produceren in Wormenhotels. Laten we nu net een leuke workshop houden waarin je zelf met eenvoudige materialen zo’n hotel in elkaar zet! Doe je mee? Ook leuk voor vaderdag en groene of roze moeders!

Aanmelden

Tuinsafari is onderdeel van de Opentuinendag en wordt georganiseerd door themagroep Natuur in en om de stad van Hilversum100.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.