Klimaatalarm in Hilversum

klimaatalarmhilversum

Zondag 14 maart wordt op ruim 40 locaties in Nederland een Klimaatalarm geslagen, op initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Ook in het Gooi/Hilversum laten we van ons horen onder de noemer: “Gooisch Klimaatalarm: kies klimaat op 17 maart!”.  
 
Stel je voor: een Marktplein met 500 cirkels, gevuld met mensen die 17 minuten stilstaan bij het klimaat. Niet schreeuwen om gehoord te worden, maar met respect en rust laten zien dat wij ons in groten getale zorgen maken. 
Om precies 15:00 uur slaan we – net als alle andere deelnemende steden – alarm. Alarm omdat we een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid willen van het nieuwe kabinet, in de wetenschap dat we op 17 maart de mogelijkheid hebben onze stem te laten horen bij de verkiezingen. 
 
Duurzaamheid en samenwerken zit bij LOKAAL Hilversum in ons DNA. We hebben voor het Klimaatalarm dan ook de handen ineengeslagen met verschillende organisaties uit het Gooi (o.a. Grootouders voor het Klimaat, Hilversum100, Hilversummers, Samen Sneller Duurzaam e.v.a.). Er zijn nog genoeg cirkels om te vullen, dus: laat alvast van je horen en meld je aan. 
 
Wil je meer doen dan alleen stilstaan? Meld je dan aan als vrijwilliger, deel dit met jouw netwerk en/of neem contact op met één van de betrokken partijen om te ontdekken wat er allemaal al gebeurt op het gebied van duurzaamheid in het Gooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.